Fonduri europene pensiuni – finantari europene pensiuni – fonduri nerambursabile pensiuni

Pentru investitorii interesaţi de accesarea fondurilor nerambursabile pentru construcţia şi/sau modernizarea de pensiuni turistice, vă prezentăm mai jos un mic ghid care să vă ajute a defini proiectul dvs.:

Vrei să afli mai multe decât sunt scrise în acest articol sau vrei să analizăm cazul tău concret? Solicită-ne informaţii: www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

Ai un proiect de pensiune şi vrei să îţi întocmim dosarul de finanţare? Cere-ne o ofertă: www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

1. Care este suprafaţa minimă de teren?

Finanţare nerambursabilă pentru construcţia unei pensiuni noi se acordă numai dacă lotul de teren pe care este aceasta amplasată are cel puţin 1000 mp. Terenul poate fi în proprietate sau concesionat. Dacă doriţi să extindeţi sau să modernizaţi o pensiune existentă, această condiţie nu se aplică.

2. Unde pot să construiesc?

În principiu, puteţi accesa fonduri europene nerambursabile numai pentru pensiuni aflate în localităţi rurale. Mai mult, există o serie de localităţi rurale care sunt deja considerate a fi dezvoltate din punct de vedere turistic, iar în aceste localităţi este posibilă numai modernizarea sau extinderea pensiunilor existente. Pentru mediul urban, vedeţi aici: http://www.finantare-proiecte.ro/intrebari-si-raspunsuri-fonduri-nerambursabile.html#3

3. Care este finanţarea nerambursabilă de care pot beneficia?

Puteţi beneficia de finanţare nerambursabilă de până la 50% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 200.000 euro.

4. Eu am o gospodărie agrară. Pot beneficia de o finanţare mai mare?

În cazul agroturismului, puteţi beneficia de fonduri nerambursabile de până la 70% din valoarea eligibilă a investiţiei, dar nu mai mult de 70.000 euro. Ca să vă calificaţi pentru acest tip de finanţare, structura de primire turistică trebuie să funcţioneze în cadrul unei gospodării agrare care are ca activitate de bază o formă de producţie agricolă, iar solicitantul trebuie sa fie un producator agricol.

5. Alte condiţii?

Pentru pensiuni turistice noi sau modernizate (tipul de finanţare de la pct. 3) nivelul minim de confort trebuie să fie 3 flori (margarete). Aceasta înseamnă ca şi investiţia totală va trebui să fie suficient de mare încât acest nivel de confort să poată fi atins. Pentru agroturism (tipul de finanţare de la pct. 4) nivelul minim de confort impus este 1 floare (margareta).

6. Trebuie să deţin o firmă?

Nu este obligatoriu. Deoarece este vorba de mediul rural, investiţia se poate realiza şi printr-o firmă nou înfiinţată sau în calitate de persoană fizică autorizată.

Pentru evaluarea proiectului dvs., vă rugăm completaţi formularul de solicitare consultanţă: www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

P.S.: Formularul indicat mai sus poate fi folosit indiferent de tipul proiectului dvs.; nu este limitat numai pentru doritorii de pensiuni. Vă rugăm să aveţi în vedere că răspundem solicitărilor punctuale numai în urma completării de către dvs. a formularului indicat.

Pentru că acest articol are foarte multe comentarii repetitive, vă rugăm să ţineţi seama de faptul că nu vor mai fi aprobate la acest articol comentariile care nu se referă la pensiuni sau prin care se solicită consultanţă. Modalitatea de solicitare a consultanţei este precizată în paragraful anterior, iar dacă aveţi o altă idee de proiect, vă rugam să folosiţi funcţia de căutare (partea din dreapta sus a paginii) sau să solicitati direct consultanţă. Pentru persoanele care nu sunt pregătite să înceapă un proiect şi doresc să afle condiţiile complete de finanţare, vă reamintim faptul că în pagina de solicitare a consultanţei există inclusiv posibilitatea de comandă a unor pachete informative. Vă mulţumim pentru cooperare!

Dacă totuşi nu doriţi consultanţă pentru ideea dvs., ci pur şi simplu doriţi să o discutaţi cu alte persoane ca şi dvs., atunci vă invităm pe forum.

PinterestGoogle+LinkedInShare

169 thoughts on “Fonduri europene pensiuni – finantari europene pensiuni – fonduri nerambursabile pensiuni”

 1. buna as dori daca se poate sa ma informati pana la ce data se pot optine fondurile nerambursabile pt pensiunii ?

 2. am o casa in satul poiana negrii din judetul sv. as dori sa aflu daca pot optine fonduri nerambursabile pt a o transforma intr-o pensiune agroturistica.

 3. Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest articol nu vor mai fi aprobate comentariile care nu se referă la pensiuni sau comentariile prin care se solicită consultanţă. Vedeţi sfârşitul articolului pentru instrucţiuni şi explicaţii!

  Comentarii prin care se solicita consultanta inseamna comentarii de tipul: “Situatia mea este [descrierea situatiei], pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile/cum beneficiez de finantare/doresc finantare”. Un alt exemplu frecvent intalnit este: “Am un teren X in localitatea Y + [eventuale alte detalii]. Pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile?”. Pentru acest tip de intrebari va rugam sa comandati unul dintre pachetele informative: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 4. Doresc sa construiesc o pensiune turistica cu plecari in delta intr-o zona rurala din jutetu tulcea mai exact in satul niculitel , in triunghiul celor 3 manastirii saon celicdere si cocos ce imi trebie sa primesc finantare ue si la cine ar trebuie sa apelez sa ma ajute.

 5. Aceast tip de întrebare intră în aria comentariilor prin care se solicită consultanţă şi face parte dintre cele care, în mod normal, nu se mai aprobă la acest articol. Acesta a fost aprobat cu titlul de exemplu, ca sa puteti intelege mai bine ce trebuie sa faceti. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile de la finalul articolului!

 6. Buna ziua,
  Detin un teren de 1.100mp in Valea Doftanei. Va rog sa imi comunicati daca mai sunt sanse de finantare pentru a deschide o pensiune acolo.
  Multumesc.

 7. buna ziua, am o cabana intr-o zona rurala,pe o suprafatya de teren de 500 mp. as vrea sa o extind, sa-mi iau animale si sa fac o pensiune agroturistica. imi spuneti cam ce suma estimata mi se poate acorda nerambursabil din fonduri europene?
  si cum trebuie sa procedez sa actionez aceste fonduuri daca beneficiez de acest drept? cand e termenul pentru depunerea dosarului, exista vreun termen limita?
  va multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>