Fonduri europene pensiuni – finantari europene pensiuni – fonduri nerambursabile pensiuni

Pentru investitorii interesaţi de accesarea fondurilor nerambursabile pentru construcţia şi/sau modernizarea de pensiuni turistice, vă prezentăm mai jos un mic ghid care să vă ajute a defini proiectul dvs.:

Vrei să afli mai multe decât sunt scrise în acest articol sau vrei să analizăm cazul tău concret? Solicită-ne informaţii: www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

Ai un proiect de pensiune şi vrei să îţi întocmim dosarul de finanţare? Cere-ne o ofertă: www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

1. Care este suprafaţa minimă de teren?

Finanţare nerambursabilă pentru construcţia unei pensiuni noi se acordă numai dacă lotul de teren pe care este aceasta amplasată are cel puţin 1000 mp. Terenul poate fi în proprietate sau concesionat. Dacă doriţi să extindeţi sau să modernizaţi o pensiune existentă, această condiţie nu se aplică.

2. Unde pot să construiesc?

În principiu, puteţi accesa fonduri europene nerambursabile numai pentru pensiuni aflate în localităţi rurale. Mai mult, există o serie de localităţi rurale care sunt deja considerate a fi dezvoltate din punct de vedere turistic, iar în aceste localităţi este posibilă numai modernizarea sau extinderea pensiunilor existente. Pentru mediul urban, vedeţi aici: http://www.finantare-proiecte.ro/intrebari-si-raspunsuri-fonduri-nerambursabile.html#3

3. Care este finanţarea nerambursabilă de care pot beneficia?

Puteţi beneficia de finanţare nerambursabilă de până la 50% din totalul cheltuielilor eligibile, dar nu mai mult de 200.000 euro.

4. Eu am o gospodărie agrară. Pot beneficia de o finanţare mai mare?

În cazul agroturismului, puteţi beneficia de fonduri nerambursabile de până la 70% din valoarea eligibilă a investiţiei, dar nu mai mult de 70.000 euro. Ca să vă calificaţi pentru acest tip de finanţare, structura de primire turistică trebuie să funcţioneze în cadrul unei gospodării agrare care are ca activitate de bază o formă de producţie agricolă, iar solicitantul trebuie sa fie un producator agricol.

5. Alte condiţii?

Pentru pensiuni turistice noi sau modernizate (tipul de finanţare de la pct. 3) nivelul minim de confort trebuie să fie 3 flori (margarete). Aceasta înseamnă ca şi investiţia totală va trebui să fie suficient de mare încât acest nivel de confort să poată fi atins. Pentru agroturism (tipul de finanţare de la pct. 4) nivelul minim de confort impus este 1 floare (margareta).

6. Trebuie să deţin o firmă?

Nu este obligatoriu. Deoarece este vorba de mediul rural, investiţia se poate realiza şi printr-o firmă nou înfiinţată sau în calitate de persoană fizică autorizată.

Pentru evaluarea proiectului dvs., vă rugăm completaţi formularul de solicitare consultanţă: www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

P.S.: Formularul indicat mai sus poate fi folosit indiferent de tipul proiectului dvs.; nu este limitat numai pentru doritorii de pensiuni. Vă rugăm să aveţi în vedere că răspundem solicitărilor punctuale numai în urma completării de către dvs. a formularului indicat.

Pentru că acest articol are foarte multe comentarii repetitive, vă rugăm să ţineţi seama de faptul că nu vor mai fi aprobate la acest articol comentariile care nu se referă la pensiuni sau prin care se solicită consultanţă. Modalitatea de solicitare a consultanţei este precizată în paragraful anterior, iar dacă aveţi o altă idee de proiect, vă rugam să folosiţi funcţia de căutare (partea din dreapta sus a paginii) sau să solicitati direct consultanţă. Pentru persoanele care nu sunt pregătite să înceapă un proiect şi doresc să afle condiţiile complete de finanţare, vă reamintim faptul că în pagina de solicitare a consultanţei există inclusiv posibilitatea de comandă a unor pachete informative. Vă mulţumim pentru cooperare!

Dacă totuşi nu doriţi consultanţă pentru ideea dvs., ci pur şi simplu doriţi să o discutaţi cu alte persoane ca şi dvs., atunci vă invităm pe forum.

PinterestGoogle+LinkedInShare

169 comentarii la “Fonduri europene pensiuni – finantari europene pensiuni – fonduri nerambursabile pensiuni”

 1. todoran lucretia pe 20-01-2009 la 14:09

  Sunt proprietare unei case de vacanta,construita in 2008,compusa din parter,etaj si mansarda cu 7 dormitoare,fiecare cu baia sa,teren
  propritate cu o suprafata de 3000mp.
  Pot beneficia de fonduri nerambursabile pentru dotare si amenajare?mentionez ca am schimbat destinatia din casa de vacanta in pensiune.Poate fi luat in calcul ceea ce am investit pana acum?

 2. Puteti beneficia de finantare nerambursabila pentru dotare daca pensiunea este intr-o localitate rurala. Din pacate, pentru ce ati investit pana acum nu puteti primi finantare.

 3. Daca doresc sa deschid o pensiune intr-o zona cu ape termale pentru tratarea persoanelor cu probleme reumatice sau locomotoare, as accesa mai usor aceste fonduri? dar ajutorul din partea fondurilor ar fi mai mare? (ma refer la procent)

 4. 1. Trebuie verificat daca zona cu ape termale nu este cumva una dintre localitatile cu restrictii de finantare.
  2. Fiecare localitate are un punctaj asociat si aici puteti fi avantajat (sau nu).
  3. Procentul nu se majoreaza.

 5. exista o lista cu localitati si punctajul pentru fiecare? cum pot afla daca intrunesc conditiile de finantare? daca eu detin terenul, (aprox.5000 mp) si primesc fond nerambursabil doar 50% din investitie, pot sa completez suma cu un credit din banca? va multumesc.

 6. Contributia dvs. poate proveni din orice sursa.
  Calea cea mai rapida de a evalua proiectul este aceea de a ne transmite datele necesare analizei: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

 7. -Daca vreau sa imi construiesc de la zero o pensiune la tara cu posibilitati de extindere ca:(partie de ski,teren de fotbal, tenis, pista pentru atv-uri etc) ce sanse am sa obtin finantarea si ce cheltuieli implica din partea mea si cam cat de mare poate fi finantarea euopeana?

 8. Sansele de aprobare depind de punctajul acumulat de proiect, iar dimensiunea maxima a finantarii este cea precizata in acest articol: 200.000 euro.

 9. daca am pamant langa padure, nu este poluatie mare, si vreau sa construiesc de la zero pensiunea, care este partea mea de bani care trebuie sa o detin? cat la sută din finantare este cota proprie a fiecaruia? si ce ar trebui sa fac pt a beneficia de finantare ca nu aveti un Ghid al solicitantului dupa care sa ne informăm?

 10. Raspunsuri pentru toate intrebarile dvs. se regasesc in cuprinsul articolului, respectiv:
  – contributie: 50% din cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile
  – pentru a beneficia de finantare trebuie sa intocmiti un proiect, sa-l depuneti si sa primiti aprobarea proiectului
  – noi ne putem ocupa de intocmirea proiectului, in masura in care dvs. puteti asigura contributia ce va revine.

 11. vasii julieta pe 25-03-2009 la 11:21

  doresc sa mi construies o pensiune agro turistica sau o casa de batrani de la zero,intr o zona rural, unde infrastructura lasa de dorit.teren si padure in jur de 30000mp. unde as putea sa ma adreses daca zona se adapteaza la asa ceva si ce trebuie facut sa pot beneficia de finantzare?

 12. Cele doua proiecte (pensiune si azil) sunt profund diferite. Daca in acest articol gasiti principalele conditii care trebuiesc indeplinite pentru a realiza o pensiune cu finantare nerambursabila, in privinta azilului lucrurile sunt mult diferite si conditiile sunt cu totul altele. Realizarea unui azil nu este la indemana oricarui solicitant.

  In finalul articolului este indicat un formular prin care puteti solicita consultanta noastra.

 13. Doresc sa parasesc aglomeratia dintr-un mare oras si sa deschid o pensiune in NORDUL MOLDOVEI. Pana la ce data mai pot aplica pentru finatare si care ar fi zona ce-a mai indicata. Contributia ce-mi revine a-si asigura-o din vanzarea proprietatilor pe care le detin.

 14. Se pot depune dosare de finantare nerambursabila pana in anul 2013.

 15. Buna ziua! Cum se poate sa vand o pensiune sau jumatate din ea, daca e construita cu fonduri sapard? cineva care ar dori sa-si construiasca o pensiune, ar putea sa o preia?

 16. paval cornel pe 25-05-2009 la 11:09

  ma aflu jn judetul Arad si locuesc in Sicula detin un teren de 5000m patrati in fata terenului este drumul DN 79 A ce vine din ungaria spre Deva si in spatele terenului trece Crisul Alb as vrea sa fac o pensiune agroturistica de 3-4 margarete cu fonduri neranbursabile de unde trebue sa jncep si unde trebue sa ma adresez pentru a obtine aceste fonduri .va multumesc.

 17. In articol gasiti raspunsul pentru intrebarea dvs. Puteti sa va adresati aici: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

 18. danciu nicoleta pe 10-06-2009 la 13:17

  Buna ziua ! detin o pompa de benzina impreuna cu un restaurant alaturat.Dorim o extindere a restaurantului si implicit constructia unei pensuni alaturat.Mentionez ca, afacerea este la periferia orasului, nu intr-run punct turistic, ci la strada pricipala. Beneficiez de fonduri nerambursabile? sau sa ma trimiteti pe un alt site cu o alta destinatie in care ma-s putea incadra pt. fonduri nerambursabile, pt. extinderea unei afacerii .va multumesc!

 19. Daca puteti sau nu beneficia de fonduri europene nerambursabile puteti sa determinati prin verificarea conditiilor descrise in acest articol.

 20. Iulia N. pe 12-06-2009 la 14:53

  Buna ziua! Detin un teren in suprafata de minimum 10.000 mp situat in zona limitrofa padurii, pe care as dori sa infiintez un centru de tratament pentru persoanele care sufera de boala Alzheimer, investitia urmand a fi finantata din fonduri europene nerambursabile. As dori sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat pentru realizarea acestui proiect. Va multumesc!

 21. Acest tip de proiect nu se incadreaza in categoria turismului rural.

 22. andrei razvan pe 17-06-2009 la 23:41

  ma intereseaza sa mai construiesc o pensiune la lac unicat pentru clienti de top de peste hotare. ceva cu sala de jocuri distractive casino piscine salupe barci pt agrement si min 20 camere plus restaurant 400 locuri .am teren in proprietate 2800 mp la lac .

 23. Folositi formularul de solicitare consultanta: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

 24. Camelia Popescu pe 08-07-2009 la 15:44

  Am o suprafata de 1,5 ha de vie altoita. Langa vie am contruit o crama. M-am gandit ca sa ii dau o alta destinatie cramei sa o fac pensiune(crama inca nu este terminata, nu este finisata). Locatia este in extravilanul comunei Lipovu, jud.Dolj pe un deal, langa o padure. Pot beneficia de fonduri europene?

 25. Conditiile in care puteti beneficia de astfel de finantari sunt cele descrise in articolul de fata. Daca dvs. considerati ca indepliniti conditiile descrise, va rugam completati formularul de solicitare consultanta, asa cum este indicat in finalul articolului.

 26. aveti o idee daca anul asta se vor deschide sesiuni de proiecte pe masura 313?

 27. -detin o suprafata de 7000 mp ,si doresc finantare ,unde sa ma adresez

 28. Am deja o locuinta construita in anul 2006 pe doua etaje .La parter deja e locuibil.Imi mai trebuie la p+e geamuri termopan,mobilier la etaj si centrala termica si materiale pentru baie. In total am 10 dormitoare

 29. timis alin pe 28-07-2009 la 10:26

  am o vila in loc Vladimirescu (3km de arad)si as vrea sa o transform in pensiune..as putea primi fonduri pentru modificari?

 30. blanaru dan pe 29-07-2009 la 17:14

  cand se preconizeaza a se deschide urmatoarea sesiune de acordarea finantarilor de proiecte pe masura 313

 31. Georgiana pe 01-08-2009 la 11:54

  Buna ziua ,

  detin in zona Bradet jud arges un teren de 1400 mp si as dori sa accesez fondurile europene pentru constrirea unei penziuni.Se pot obtine fonduri ce sanse sunt sa obtin fonduri pentru construirea pensiunii de la zero ?

 32. Buna ziua

  familea mea detine o casa chiar in cetatea din sighisoara si m-ar interesa si pe mine cum pot sa optin fonduri ptr a face o pensiune?

 33. Conditiile de finantare descrise mai sus se aplica numai pentru proiectele din mediul rural. Din pacate, in mediul urban exista o serie de limitari care pot face proiectul inaccesibil pentru dvs: http://www.finantare-proiecte.ro/intrebari-si-raspunsuri-fonduri-nerambursabile.html#3 (raspunsul nr. 3). In curand vom publica un articol asemanator cu acesta, unde vom explica conditiile de finantare pentru tursim in mediul urban.

 34. Ionut Coman pe 15-08-2009 la 22:31

  Buna ziua

  Anul trecut am inceput constructia unei case ( 6 camere cu 7 bai, bucatarie , living , beci), in acest moment oprindu-ma la stadiul de finisari interioare+fatada.Nemaiavand finante as fi interesat daca as putea sa intru in acest tip de program peentru suma de 25 000 euro, suma necesara finalizarii. Mentionez ca, casa este construita pe un tren de 1074 de mp.

 35. ctrinoiu cos pe 17-08-2009 la 20:43

  ce inseamna fonduri nerambursabile ,trebuie sa inapoiem bani si in ce conditii?

 36. vali david pe 21-08-2009 la 11:22

  vreau sa achizitionez o casa veche ,in curs de renovare din mediul rural ,loc.23 August ,jud Constanta ,o zona la inceput de dezvoltare turistica,pe care sa o transform in pensiune (7 dormitoare cu bai,living ,bucatarie ,centrala, in sat,cu utilitati,3000m )banii pe care ii dau pe ea pot constitui partea mea de contributie?

 37. Nu

 38. vali david pe 21-08-2009 la 12:06

  daca achizitionez un teren intr-o zona rurala, la malul marii, la inceput de dezvoltare turistica ,banii pe care-i voi da pe acesta pot constitui partea mea de contributie (ar putea fi 80 000-100000 euro).
  multumesc!

 39. vali david pe 21-08-2009 la 12:20

  deschiderea unei scoli de soferi intr-o zona rurala ar putea fi o activitate eligibila pentru un proiec.

 40. vali david pe 21-08-2009 la 12:26

  infiintarea unui loc de agrement pentru locuitorii din mediul rural -respectiv o sala de fittness-aerobic-dans ar putea primi finantare europeana ,cat la suta .Ar putea stopa obezitatea, sanatatea viitorului nostru , ar tine tinerii mai mult la sat ,le-ar crea si alt mediu de relaxare altul decat carciuma

 41. robert avram pe 23-08-2009 la 14:32

  ce conditii trebuie sa indeplinesc pt. a beneficia de fondurile europene in situatia in care vreau sa deschid o pensiune turistica pe VALEA BUZAUULUI…sau la Siriu(in apropierea barajului)…se incadreaza zona pt. accesarea fondurilor???daca sunteti binevoitori va rog a-mi da un raspuns pe adresa mea de mail.

 42. Conditiile sunt destul de clar descrise in articolul la care ati comentat.

 43. CE CONDII IMI TREBUIE PENTRU A BENEFICIA DE FONDURI PENTRU PENSIUNE TURISTICA IN OCNA SUGATAG UNDE TURISMUL ESTE IN FLOARE.AM CASA SI VREAU SA O FAC PENSIUNE .CE AR TREBUI SA FAC.VA ROG SA-MI DATI RASPUNSUL PE ADRESA MEA DE MAIL.

 44. Pentru a deschide o pensiune, intr-o casa veche care trebuie renovata, pot sa apelez la fonduri nerambursabile. Este in zona rurala. Sau mai bine ar fi sa o fac de jos, care ar fi cea mai buna varianta de a accesat aceste fonduri.va rog sa imi da-ti un raspuns pe mail cat mai urgent se poate.

 45. […] rural şi agroturism). Detalii despre condiţiile de finanţare pot fi găsite în acest articol: Fonduri europene pensiuni. Articole pe aceeasi tema:» Fonduri europene pensiuni – finantari europene […]

 46. […] activităţi de prestări servicii (cu excepţia turismului); […]

 47. In cazul in care cumpar o firma cu activitate de peste un an,pot apela la ajutorul de minimis?Va multumesc !

 48. Pt.Robert Avram…pt Siriu ai un punctaj foarte mare…deci poti !Dar teren?…ai?…poate imi vinzi si mie o parcela….

 49. @alex: desigur.

 50. chiutu florin pe 19-10-2009 la 23:55

  vreau sa fac o sala de bodybuilding ,cu adevarat utilata ,nu am spatiu nici aparatele.ce sanse am pt o finantare

 51. Sansele sunt nule pe aceasta masura. Incercati aici: http://www.finantare-proiecte.ro/blogul/2009/08/microintreprinderi-consultare-privind-noul-ghid-al-solicitantului/, aici: http://www.finantare-proiecte.ro/blogul/2009/10/fonduri-nerambursabile-microintreprinderi-din-mediul-rural/ sau aici: http://www.finantare-proiecte.ro/blogul/2009/10/ajutoare-de-minimis-pentru-dezvoltarea-intreprinderilor/

 52. Diaconescu pe 21-10-2009 la 09:37

  Buna ziua ! Am construit o casa in jud Valcea pe care vreau sa o fac pensiune dar urmeaza sa fac receptia in ianuarie 2010 autorizatia fiind valabila pana atunci.doresc sa accesez la o masura pentru dotare (centrala, calorifere, mobila…) se poate accesa daca nu am inca o pensiune dar urneaza sa facilitez aceste acte dupa receptia casei?

 53. Gheorghiu George pe 01-11-2009 la 16:54

  Buna ziua. Am mostenit (daca se poate spune si asa,este mai mult o asociere la o firma la care unic administrator este o ruda) o fosta casa de vacanta tip vila(fosta casa de…relaxare a celor din C.C. P.C.R.)…Mentionez ca aceasta ruda a mea a inceput demersurile pt inceperea activitatii de pensiune agroturistica(a facut anumite cursuri de calificare,management,comert,etc. a obitinut toate diplomele necesare)dar datorita sanatatii precare ce a intervenit odata cu varsta ei inaintata a abandonat totul de mai bine de 4-5 ani. A cazut de acord sa ma ocup eu de restul cu conditia ca sa i fac si un padoc pt caini comunitari.Am conceput 2 proiecte unul pt pensiune agroturistica (am posibili clienti din Israel si Anglia) si unul pt Protectia Animalelor respectiv Padoc-adapost caini comunitari. Toate sunt pt S.C. XXXXXX S.R.L (societate matusii mele care are ca activitate turism si agroturism printre altele).M am lovit in schimb de marea birocratie din Romania…Nu stiu ce sa mai fac ca sa termin ceea ce a inceput matusa mea..Fondurile necesare pt terminarea lucrarilor sunt in jurul a 100000-147000 euro
  Va multumesc si astept un raspuns

 54. doresc sa fac o pensiune in delta la tara,pot beneficia de fonduri nerambursabile.si ce acte trebuie sa pregatesc

 55. detin 1000 mp de teren in baile herculane.pot obtine fonduri europene nerambursabbile?avand in vedere ca b.herculane este statiune balneoclimaterica si nu se afla in zona rurala.

 56. Trebuie sa fiti persoana juridica si proiectul se incadreaza aici sau aici sau aici.

 57. Buna ziua,
  Dispunem de 800mp in loc. 23 August din jud. Constanta.
  Locul este la 1 km de mare si inca nu s-a dezvoltat turismul aici. Se poate sa obtinem fonduri?
  Va multumim.

 58. detin un teren de 6500mp aflat la soseaua principala E60 in Lugasu de Jos,pot beneficia de fonduri minimis pentru hala productie ansamble metalice? mentionez societatea are domeniu de activitate constructii.
  Va multumesc.

 59. Articolul pe care-l cautati este aici.

 60. daca detin un teren de un pic peste 1000mp in loc. Sf. Gheorghe- jud. Tulcea exista posibilitatea de a obtine o finanatare ?

 61. Sigur. Localitatea are chiar un punctaj foarte bun (8 puncte).

 62. vreau sa construesc o pensiune cu 8 camere si 8 bai loc Ceatalchioi jud Tulcea exista posibilitate de a obtine o finantare?si ce acte trebuie sa pregatesc?

 63. in judetul neamt , unde este cel mai mare punctaj pentru constructia unei pensiuni de lux? va multumesc

 64. Nu exista notiunea de pensiune de lux cu fonduri europene. O pensiune trebuie sa respecte specificul traditional al zonei. Pentru evaluarea proiectului, va rugam completati formularul de solicitare consultanta.

 65. care este punctajul localitatilor si unde il pot gasi pt informare ?

 66. as dori sa deschid o cariera de piatra ,suprafata montana 4000mp,cum as pute obtine fondurile si dc as mai avea nevoie,

 67. M-ar interesa daca se pot aloca fonduri pentru deschiderea unui ziar ce prezinta toate mestesugurile si traditiile din Romania. Unde as putea sa ma adresez pentru acest proiect?

 68. popescu lenuta pe 25-12-2009 la 13:09

  Buna ziua am construit o casa de vacanta in zona rurala pe un teren de 1400 m2 ulterior am schimbat destinatia ca fiind restaurant din pacate nu mai am bani sa termin finisajele.cum pot sa obtin banii pentru a merge mai departe cu acest proiect?

 69. CRETU MARIUS CONSTANTIN pe 27-12-2009 la 14:52

  ma bucura sa aud acesti oameni care vor sa faca ceva bun in tara asta

 70. CRETU MARIUS CONSTANTIN pe 27-12-2009 la 14:54

  stie cineva daca se pot accesa 2 investitii in 2 jud sub aceeasi firma?

  Nota administrator: postarea de numere de telefon nu este permisa in comentarii.

 71. care este punctajul localitatilor si unde il pot gasi pt. informare ?

  multumesc anticipat..

 72. FACAIANU MIRCEA pe 06-01-2010 la 21:39

  Buna ziua, detin in comuna Niculesti-Peris (35 km fata de Bucuresti) 2100 mp intravilan si o anumita suma de bani, doresc sa construiesc de la zero un azil de batrani pe o suprafata de 600 mp amprenta la sol (parter + 1 etaj + mansarda), as dorii sa stiu daca pot accesa aceste fonduri avand in vedere ideea de afacere, locatia in care se afla terenul si care ar fii suma maxima de care pot beneficia. Va multumesc!

 73. In coltul din dreapta sus exista o casuta intitulata, destul de sugestiv – credem noi – “Caută”. Incercati sa introduceti acolo textul “azil de batrani”, apoi cititi primul articol care apare in rezultate.

  Valabil pentru toate persoanele care posteaza comentarii FARA LEGATURA cu pensiunile la acest articol.

 74. daca vreau sami deschid o pensiune casa o am doar sa o amenajez mai trebuie sa am si eu o parte de bani pt amenajare sau doar cei obtinuti prin fond nerambursabil

 75. nicoleta pe 13-01-2010 la 20:30

  doresc sa construesc o pensiune in loc. Charlottenburg, jud.Timis, detin 7 ha teren situat la 1 km de sosea langa liziera unei paduri,as dori sa stiu daca pot accesa aceste fonduri avand in vedere locatia terenului,suma maxima de care pot beneficia si care sunt demersurile pe care trebuie sa le intreprind.
  va mutumesc

 76. Raspunsuri pentru toate aceste intrebari se regasesc in articol. Mai ramane de facut un singur pas: Solicitare consultanta

 77. se pot achizitiona atv-uri pe masura 313 componenta b?

 78. Buna ziua!Pentru statiunea Costinesti se pot primi fonduri?

 79. Buna ziua . Pentru o pensiune in baile 1 Mai (bihor )se pot primi fonduri

 80. Pentru raspunsuri privind ideile dvs. de proiect, va rugam sa urmati calea descrisa in finalul articolului, respectiv completarea formularului solicitare consultanta. Va reamintim ca acest site este destinat stabilirii de contacte intre Holda Finance si clientii sai, iar primul pas in a deveni clientul nostru il reprezinta completarea formularului indicat.

 81. madalina pe 07-02-2010 la 22:59

  buna ziua, m-ar interesa daca pot beneficia de fonduri pentru a ridica o pensiune de la o in localitatea Sugag,jud. Alba. Ce sanse as avea sa se aprobe proiectul si mai ales de ce am nevoie. Nu detin pamant , dar intentionez sa il cumpar. Daca nu il am nu am nici o sansa.Specific ca sunt studenta, am vreun beneficiu? multumesc anticipat

 82. Bordas Rodica pe 09-02-2010 la 15:10

  Buna tuturor!unde pot gasi lista cu toate activitatile eligibile finntarii?multumesc

 83. Sunt o persoana fizica si as dori sa cumpar un teren pe Valea Ariesului pe care sa construiesc un hotellanga partia de schii de maxim 20 camere cu circuit deschis,(restaurant) baza sportiva si de relaxare (piscina,bowling,spa,fitness,centru de tratament,solar,masaj,echitatie) si o plantatie de vita de vie cu o minicrama,veau sa stiu daca pot beneficia de fonduri, cum as putea incepe si de cat as putea beneficia as dori sa imi dati mai multe informatii.va multumesc.

 84. buna seara locuiesc intr-o zona foarte frumoasa cu un potential turistic foarte dezvoltat , in gura numorului jud suceava la 4 km de voronet . as putea sa accesez fonduri 100% nerambursabile? mentionez ca nu dispun de suprafata necesara de teren dar as putea sa o cumpar daca asi sti ca primesc fondurile iar suma de bani de care dispun este de 25000 de euro . va multumesc astept raspuns

 85. Buna ziua,
  am achizitionat (prin contract de vanzare-cumparare)un teren de 1000mp in localitatea Baile Felix;am si aportul necesar de 30% in vederea inceperii constructiei unei pensiuni.
  va rog sa-mi spuneti daca pot obtine fonduri avand in vedere locatia terenului.
  firma pe care o detin nu are cod caen specific turismului dar este pe profit in ultimii 4 ani.
  in functie de raspuns va voi contacta si prin formular.
  Va multumesc!

 86. Proiectul este finantabil.

 87. Manolache Florin pe 21-02-2010 la 21:49

  Buma seara!

  1.Partea de finantare nerambursabila poate include si cota parte din achizitionarea unui teren(minim 1000 mp) sau este conditie existenta acestuia in propritatea solicitantului.Ma refer la finantari de peste 100.000euro.
  2.Care este comisionul dvs. pentru pregatirea documentatiei necesare proiectului si cand trebuie platit ?

 88. Reamintim tuturor comentatorilor ca raspunsul la intrebari punctuale se poate obtine numai dupa ce ne transmiteti datele proiectului: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

 89. Rogojan Adrian pe 27-02-2010 la 10:44

  daca detin un teren de un 1000mp o casa veche,s ar putea moderniza in vederea constuirii unei pensiuni? in loc. Danesti- jud. Maramures exista posibilitatea de a obtine o finanatare ?

 90. dobrean adelina pe 15-03-2010 la 10:13

  Buna ziua, detinem un teren in suprafata de 10000 mp (1 ha), in loc Bilbor, jud. Harghita, langa sosea, fiind constructori de case din bustean, am vrea sa construim o pensiune din busteni, dotata cu piscina interioara, jacuzii, sala de fitnes, teren de fotbal etc.
  Am putea obtine fonduri pt asa ceva? Mentionez ca comuna Bilbor este aflata la altitudinea de 980m, in M-tii Calimani si nu se afla nici o pensiune in aceasta comuna, unde se afla si foarte multe izvoare de apa minerala.

 91. In principiu se poate face ceva, dar, dupa cum am afirmat in repetate randuri, alte detalii puteti obtine NUMAI daca ne solicitati serviciile, prin transmiterea detaliilor proiectului: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

 92. KOVACS LASZLO pe 21-03-2010 la 21:37

  BUNA SEARA

  AM UN TEREN DE 360 MP INTR-O ZONA RURALA SI DORESC SA CONSTRUIESC O SPLATORIE AUTO ECOLOGICA SI VULCANIZARE CU FONDURI NERAMBURSABILE CARE SUNT PASI PE CARE TREBUIE SA FAC
  VA MULTUMESC

 93. În acest articol se vorbeşte despre pensiuni. Puteti folosi cu încredere fie pagina de solicitare consultanţă, fie funcţia de căutare din partea dreaptă sus.

  Vă reamintim că nu oferim alte servicii gratuite în afară de îndrumările publicate pe blog şi nu acordăm consultanţă prin comentarii pe blog sau prin yahoo messenger. Singura modalitate de a obţine un răspuns din partea noastră privind posibilităţile concrete ce vă sunt accesibile este aceea de a ne solicita serviciile.

 94. Daniela Neagu pe 25-05-2010 la 08:42

  Buna ziua !
  Detin o pensiune de 2 stele in orasul Busteni are decat 6 camere as dori sa mai fac un restaurant si inca alte 4 camere la mansarda. Care este suma exacta pe care eu trebuie sa o am? Am vazut ca este 50%, dar as vrea sa stiu mai exact , daca se poate.

 95. Va rugam corelati cuvantul orasul din mesajul dvs. cu punctul 2 al articolului.

 96. doresc sa fac o cipercarie,care ar fi suprafata minima pentru aceasta in asa fel icat sa pot obtine aceste fonduri.si ce suma se poate aloca pentru cresterea de ciuperci?
  va multumesc

 97. Pentru o pensiune canina se pot obtine fonduri europene daca detin o suprafata de teren de 2000m2 la periferia orasului ? Va multumesc.

 98. Simona Lupsor pe 24-08-2010 la 19:01

  Buna ziua,

  In articolul d-voastra de mai sus se specifica ca este o lista de “de localităţi rurale care sunt deja considerate a fi dezvoltate din punct de vedere turistic”. Pentru acestea nu se mai aproba fonduri nerambursabile?
  Am vrea sa cumparam un teren in zona Bran-Moeciu si sa construim o pensiune de 10 camere. Este aceasta zona parte din localitatile rurale deja dezvoltate? Proiectul poate fi aprobat? Dar daca am cumpara o pensiune deja construita, am putea primi fonduri nerambursabile pentru o parte din pret?
  Multumesc anticipat pentru raspuns!

 99. Detalii suplimentare fata de cele prezentate in articol se pot obtine prin completarea unui formular de solicitare consultanta (http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html), devenind client platitor de servicii al firmei noastre.

 100. tabara paraschiva pe 14-09-2010 la 21:36

  BUNA AM SI EU UN TEREN IN LOCALITATEA JOSENII-BARGAULUI JUD. BISTRITA NASAUD DE 1900 M2 SI ASI VREA SA STIU DACA ASI PUTEA PRIMI FONDURI NERAMBURSABILE PENTRU RIDICAREA UNEI PENSIUNI CU SPATIU DE JOACA PT COPII BARBEQUE PISCINA SI UN ADAPOST DE IEPURI DE RASA .CUI AR TREBUI SA MA ADRESEZ PT INFORMATI SI SE IA IN VEDERE DACA -ASI INCEPE CONSTRUCTIE INAINTE DE A DENEFICIA DE FOND.

 101. Zamfir Alex pe 16-09-2010 la 17:01

  Salut.
  Am un teren de aproximativ 2000mp in comuna Ciocanesti jud Calarasi. Doresc sa construiesc o pensiune cu un restaurant de minim 200 persoane. Terenul este situat langa un parc care poate deveni locul de joaca al copiilor (leagane, hidrobicileta) de asemenea turistii pot practica si pescuitul. Ce valoare ar putea avea proiectul (aproximativ) si cat % pot obtine din valoarea proiectului?
  Multumesc!

 102. Daca valoarea proiectului pentru pensiune este de pana in 200.000 de euro, eu trebuie sa vin cu 100.000 E si ceilalti 100.000 E contribuie UE. Sau toata valoarea proiectului o suporta UE?

 103. Am inteles ca pentru regiunea de vest valoarea proiectelor depaseste de aproximativ doua ori suma atribuita acestei zone. Ce se intampla cu cei care nu primesc finantare? Este posibil sa se atribuie mai multi bani din la alte domenii de finantare unde fondurile nu sunt folosite?

 104. @Dani
  1. Valoarea maxima a finantarii este 200.000 euro, nu a proiectului. Valoarea maxima permisa pentru un astfel de proiect in turism rural este de 1.500.000 euro.
  Cand se calculeaza finantarea, se rezolva un sistem de doua inecuatii:
  a) Valoare finantare <= Valoare eligibila proiect * 50%
  b) Valoare finantare <= 200.000 euro.
  Rezultatul acestui sistem de inecuatii reprezinta valoarea finantarii, iar diferenta pana la valoarea proiectului reprezinta contributia dvs.

  2. Situatia din Regiunea Vest nu se refera la turism rural, ci la microîntreprinderi, deci nu-si are locul in comentariile acestui post. Exista pe acest blog un post dedicat suspendarii din Regiunea Vest. Folositi cu incredere functia de cautare.

 105. ma intereseaza sa fac o pensiune la valea doftanei detin teren concesionat pe 99 ani ce dosar trebuie sa fac si unde ma prezint cu el va multumesc

 106. Carabelea Alexandra pe 02-11-2010 la 17:27

  Detin o pensiune de doua stele in Busteni. Pot obtine fonduri nerambursabile pentru modernizarea si extinderea structurilor de primire.
  Multumesc

 107. ungureanu ionut pe 14-11-2010 la 20:21

  Am o pensiune in comuna Siriu, jud. Buzau, de 15 camere si as vrea sa o renovez. Sa ii pun centrala si sa mai fac cateva bai la niste camere. As putea sa accesez ceva fonduri? ce masura este pt acest domeniu?

 108. alexxandru muresan pe 05-01-2011 la 20:55

  am inceput constructia unei pensiuni(este la rosu)in localitatea cojocna (bai sarate) jud,cluj si doresc sa stiu daca pot primi finantare in vederea finalizarii constructiei.terenul este proprietate personala 1400mp

 109. Detin o suprafata de 500mp langa Horezu , Jud Valcea, Com Romanati , varful romanati in munte sus , este un platou unde obstea steasca a parcelat tot muntele si s-a facut o noua statiune turistica.Pe acest teren deca in termen de 10 Ani nu construiesc nimic os a il pierd.E posibil sa beneficiez de fonduri pentru aceasta suprafata? as vrea sa fac o mica pensiune, 10-15 camere.S-au facut aprox 15 alte pensiuni, case de vacanta in aceasta zona dar fara fonduri europene.nu e curent, doar infrastructura a fost mult imbunatatita in ultimii 2 ani.exista vreo posibilitate pt cei 500mp?

 110. Detin o suprafata de 8 arii de teren in zona defavorizata in jud. b-n VALEA MARIILOR,si asi dorii sa fac o pensiune de 160 de m2 ce sanse am sa pot obtine un fond ue nerambursabil si ce conditii trebuie sa indeplinesc ptr. al putea obtine si de ce suma asi avea nevoie pina la finantare ..va multumesc .

 111. Barbu D. pe 27-01-2011 la 09:29

  Detin 5000m\p in satul Capidava pe malul Dunarii.Doresc sa fac o pensiune in special pentru pescari.Ce altceva imi mai trebuieste pentru a accesa aceste fonduri.? Cum pot proceda sa accesez cu un S.R.L.la care sunt asociat dar terenul este proprietatea mea..???

 112. Detin 5000mp in dejani, fagaras, as vrea sa ma interesez care sant pasii ca sa pot face un restaurant si o pensiune. care ar fi suma care ar trebui sa o aportez eu, si care ar fi posibilitatile de aprobare,si care sant demersurile. acuma eu locuiesc in spania si lucrez de 10 ani in domeniul asta , am aici un restaurant, dar mi-as dori sa pot sa ma intorc in tara , si sa fac acest lucru.
  Am fost in multe restaurante din romania si am ajuns la concluzia ca servirea in romania lasa de dorit.
  Eu sant din baia mare . acolo am 2000 de mp, dar am inteles ca pt.oras nu sant fonduri. va multumesc.

 113. detin un apartament la ultimu etaj si vreau sa fac 4 mansarde pt vanzare preturile vor foarte ieftine ce fonduri pot obtine

 114. buna ziua…anul trecut am inceput o casa cu 5 camere..din lipsa de bani m-am oprit cu constructia la acoperis…pot solicita foduri pt o pensiune agroturistica..?
  multumesc mult..

 115. Puteti solicita aceasta finantare in cazul in care intentia dvs. este sa contruiti o pensiune agroturistica, nu o casa de locuit.

 116. Petrut Vasile pe 27-02-2011 la 15:49

  Detin 4.000 mp in Valea Draganului jud. Cluj si as dori sa stiu cum pot accesa fonduri europene pentru a putea construi o pensiune de 200 mp din lemn. Va multumesc.

 117. Buna ziua. Detin un teren de 2600 mp in comuna Iedera, jud Dambovita. As dori sa accesez fonduri europene pt constructia unei pensiuni. Cu ce sa incep acest proiect? In ce conditii pot obtine aceste fonduri?

 118. @Petrut Vasile si @teodora: raspunsul cautat sa gaseste chiar in articolul la care comentati.

 119. buna ziua

  terenul pe care urmez sa-l achizitionez ,intra in cheltuielile proectului ,????

  care ar fi cheltuielile mele personale pentru demararea uni proect
  cu plafon maxim de acordare euro 200 000

 120. Sebastian pe 22-03-2011 la 21:53

  Am o cladire, nefinalizata,in orasul Suceava. Am SRL cu domeniu turism, suspendata activitate in 2010 dar cu profit. Pot obtine fonduri si sa o dezvolt ca pensiune 10camere de 3-4 stele?

 121. petrea petrica pe 02-05-2011 la 22:51

  Eu sunt din vrancea si as vrea sa infiintez o ciupercarie detin terenul necesar,cui trebuie sa ma adresez pentru a avea acces la fondurile europene,ce acte sunt necesare pentru a putea obtine fonduri necesare pentru investitie ?

 122. Am un teren in judetul Hunedoara 5700m,firma nou infiintata in domeniul turismului si as dori sa stiu cum as putea accesa fonduri europene.

 123. @petrea petrica: articolul la care comentezi nu are legatura cu ciupercariile.
  @alin si @petrea petrica: in articol scrie destul de clar care e pasul urmator: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

  @Sebastian: daca doar vrei sa te informezi, poti sa incerci aici: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 124. buna ziua! detin un teren in breaza (1000 mp) ,jud prahova. exista posibilitatea de a obtine o finantare?va multumesc

 125. Buna ziua!Detin o casa cu parter si etaj intr-o zona rurala,teren(700mp) si datorita crizei nu am reusit sa finalizez lucrarile,am terminat doua camere si o baie.As putea accesa fonduri nerambursabile pentru finalizarea ei?Multumesc mult!

 126. Buna ziua, Sunt proprietar pe doua terenuri lipite a cate 4000mp fiecare in jona rurala, as dori sa accesez fonduri nerambusabile pentru 1 pensiune si un hotel.
  Intrebare:
  1) Pot accesa doua proiecte in acelasi timp pentru cele doua terenuri?
  2) Daca le comasez pot cere doua finantari?
  3) Trebuie sa fac proiect pentru fiecare parcela in parte?

  Va multumesc,

 127. am 2 ha de teren in zona rurala dar cu iesire la drum european as vrea sa construiesc o pensiune cu lac sa zic ce-mi trebuie va multumesc

 128. Detin un teren la tara, peste 1000 mp,pe deal, zona superba, casa veche ce trebuie renovata si teren agricol.As dori sa construiesc o pensiune agro, (casa taraneasca+gradina cultivata+animale, pasari).
  Ce trebuie sa fac?

 129. detin 3000 mp teren intravilan la 15 km de piatra neamt, vreau sa construiesc un camin pt. batrani, pot sa primesc finantare?

 130. Nicula Simina pe 01-08-2011 la 12:57

  Buna ziua, doresc sa accesez fonduri nerambursabile pentru deschiderea unei Pensiuni CANINE (in zona Jucu) am 3000 mp de teren. Oare se poate incadra in fondurile pentru agricultura?

 131. Articolul de fata se refera la turism, adica pensiuni destinate oamenilor. Pentru lamuriri suplimentare privind incadrarea unei idei de proiect, aveti la dispozitie pachete de informatii livrate online: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 132. GABRIEL SULIMAN pe 02-08-2011 la 14:20

  Buna ziua. Imi puteti spune va rog daca pentru o cabana montana inclusa in circuit turistic la care acces se face exclusiv pedestru pot fi accesate fonduri nerambursabile. Exista vreo conditie restrictiva in ceea ce priveste calea de acces spre cabana? Precizez ca locatia cabanei este in Muntii Fagarasului la 1500m altitudine si zona apartine satului Breaza Jud. Brasov. Multumesc

 133. Sall as vrea impreuna cu parintii mei sa deschid o pensiune nu foarte scumpa dar as vrea sa fie ca un fel de muzeu.Aceasta “casa” sa arate ca in jurul anilor 1900 cu ateva animle etc. Intr-o zona rurala am pe un deal o casa teren in jurul ei si toate posibilitatile doar niste bani mi-ar trebui pentru a deschide asa ceva. Imi puteti spune daca este popsibil, ce trebuie sa fac ??? Va Multumesc !!

 134. buna!as dori foarte mult sa primesc niste informatii la un proiect pe care mi-as dori sa il pun in practica locuiesc in jud. Vaslui si as dori sa intru in posesia unui restaurant ce a fost inchis, are la etaj si camere pentru clienti si sa il transform in pensiune!as avea vreo sansa de finantare sau trebuie sa incep o noua constructie! as tine legatura cu site-ul vostru daca imi oferiti detalii ce as putea face!multumesc frumos!

 135. cristian pe 18-09-2011 la 14:11

  daca vreau sa cumpar o pensiune la rosu cu 120000 de euro cat pot lua de la fonduri nerambursabile si daca pot lua ce suma si ce alte conditii trebuie sa indeplinesc pentru a finaliza constructia, aceasta fiind in Moieciu de sus

 136. Gigi din Bucuresti pe 21-09-2011 la 16:59

  De ceva vreme ma bate gandu sa construiesc o pensiune de 5-7 camera, doar cazare, in zona Ranca. Bani nu am de nici un fel dar, visez la fonduri UE nerambursabile si credit la o banca. Am gasit doua terenuri care pot fi concesionate unu de 300mp ( nu stiu inca pretu ) si altu de 540mp la 10.000E ( cam mult ). Locatia este buna ( langa partia papusa ). Nu prea ma descurc, nu stiu cum sa incep! Pot obtine fonduri nerambursabile avand in vedere suprafata terenului ( 540mp )?

 137. Pop Mihai pe 21-09-2011 la 18:00

  Detin o casa in Sovata.Se afla pe un teren de 1000mp patrati ,la 800 m de Lacul Ursu,principala atractie a statiunii.Casa este construita in tip pensiune insa nu este terminata .Investitia mea se ridica pana in prezent la in jur de 100.000 euro . Casa trebuie doar finisata interior si mobilata.Mai am nevoie de doar 25%-30% din sunma deja investita.Am sanse sa primesc fondurile europene necesare avand in vedere actuala investitie a mea ???

 138. mihai z. pe 04-10-2011 la 21:48

  buna ziua,
  as vrea sa intreb daca pot primi finantare pentru deschiderea unui studio video-foto,cu aparatura de ultima generatie.
  astept un raspuns din partea dvs pe adresa de e-mail.
  multumesc

 139. @mihai z.
  1. Intrebarea nu are nici cea mai mica legatura cu articolul la care comentati.
  2. Nu raspundem pe adresele de e-mail ale comentatorilor. Daca doriti informatii sau finantare, este nevoie sa faceti un minim efort de a citi articolul cu atentie. In partea finala este indicata modalitatea de a solicita consultanta.

 140. Buna ziua:
  Detin o suprafata de 1200mp(cota1/1) cu o contructie (casa) nefinalizata(la rosu) din lemn cu 2 camere baie. hol, mansarda, plus alta gospodarie in acceasi curte, alti 1200 mp(pe numele parintilor), as putea obtine fonduri pentru transformarea casei la rosu in pensiune agroturistica, se iau in calcul cladirea si terenul pentru o eventuala cofinantare?
  Localitatea este rurala si potentialul de dezvoltare tursistica este 8 se afla intr-o zona cu multe obiective turistice!

  Daca ulterior avand in vedere un raspuns afirmativ la cele de mai sus, solicit consultanta, cam ce procent de reusita pentru obtinerea cofinantarii ar avea acest proiect?

 141. Modalitatea de solicitare a consultantei este precizata in ultimul paragraf al articolului. Daca doriti sa analizam o idee de proiect din perspectiva eligibilitatii, aveti la dispozitie pachete de informatii cu plata online: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 142. Buna ziua,

  As dori sa-mi deschid o pensiune la 7 km de Rm. Valcea, zona Copacelu. Problema este ca zona asta apartine de Rm. Valcea……pot sa acces fonduri ???? Precizez ca in zona unde am casa nu exista canalizare si drum asfaltat……se mai ia in considerare ca e zona urbana????

 143. Vedeti raspunsul anterior.

 144. Buna ziua. Am un teren de 2745 mp in localitatea Manastire Humorului si as dori sa construiesc o pensiune. Am facut un proiect ca si casa de vacanta dar acum ma gandeam sa accesez fonduri pentru pensiune. Ramane valabil proiectul ? Trebuie schimbat in proiect pentru pensiune pentru a accesa fonduri? Daca proiectul e de 200000 euro eu trebuie sa am 50%.?

 145. am o constructie veche in Delta Dunarii (zona ARBDD)- pe o platforma S>5000mp , amandoua cumparate in urma unei licitatii, doresc sa modernizez contructia existenta( avand initial ca destinatie hala ambalat peste- dupa revolutie a fost dezafectata), pot accesa fonduri europene pentru o Pensiune . Precizez ca am certificat de urbanism pentru pensiune.

 146. De cate fonduri pot beneficia

 147. Cititi ultimul paragraf al articolului.

 148. buna ziua as dori sa construiesc o pensiune in munti apuseni mai precis la vidra,am o suprafata de teren de 20 000 m patrati,nu e chiar langa asfalt dar se poate face drum de acces,am o casa pe teren,e o zona pitoreasca frumoasa,pot primi fonduri nerambursabile construiri unei pensiuni?unde ma pot adresa?va multumesc din suflet.

 149. maghiar dan pe 04-12-2011 la 09:55

  doresc sa stiu daca prin fondurile nerambursabile pot obtine finantare 100% pentru achizitionarea unui teren pentru constructia unei cabane turistica si a unor casute tip camping

 150. Dragos Matei pe 07-12-2011 la 11:52

  as dori sa stiu daca pe viitor o sa se modifice aceasta lege deaoarece doresc sa deschid o pensiune in judetul dimbovita.Care ar fi ajutorul statului si banii vor mai trebui returnati?ternul il voi achizitiona eu si as dori sa stiu cit din costurile pentru construirea cabanelor din lemn voi acoperi?

 151. pot transforma o casa la tara in pensiune cu fonduri europene?unde si cine ma poate ajuta cu proiectul in judetul Brasov.

 152. Aceeasi intrebare o am ca gigi din bucuresti :
  Gigi din Bucuresti pe 21-09-2011 la 16:59
  De ceva vreme ma bate gandu sa construiesc o pensiune de 5-7 camera, doar cazare, in zona Ranca. Bani nu am de nici un fel dar, visez la fonduri UE nerambursabile si credit la o banca. Am gasit doua terenuri care pot fi concesionate unu de 300mp ( nu stiu inca pretu ) si altu de 540mp la 10.000E ( cam mult ). Locatia este buna ( langa partia papusa ). Nu prea ma descurc, nu stiu cum sa incep! Pot obtine fonduri nerambursabile avand in vedere suprafata terenului ( 540mp )?

 153. Iar noi avem acelasi raspuns care a fost dat la alte cateva zeci de intrebari: modalitatea prin care se poate solicita consultanta ESTE INDICATA IN ULTIMUL PARAGRAF AL ARTICOLULUI.

  Probabil ca nimeni dintre cei care intreaba acelasi lucru nu se oboseste sa citeasca articolul cu atentie sau ceea ce s-a comentat in restul de 150 de comentarii.

 154. Ilie Lucian pe 02-01-2012 la 10:34

  buna ziua

  Am o pensiune de 3 stele in orasul Arad cu peste 20 de camere si doresc sa o modernizez : sa o imbrac in ampora si sa ii schimb geamurile.
  1. Pot primi fonduri europene nerambursabile ? ma incadrez undeva ?
  2. Cladirea este pe numele meu propiu , este o problema ?

  Va multumesc o zi frumoasa sa aveti

 155. buna ziua!daca am 15h de pamant in zona poiana negri in orasul vatra dornei si as vrea sa fac o partie de ski cu pista de atv un teren de fotbal.ce sanse as avea la fondurile nerambursabile si cam ce suma as putea primi finantare

 156. Acelasi raspuns care a fost dat la alte cateva zeci de intrebari: modalitatea prin care se poate solicita consultanta ESTE INDICATA IN ULTIMUL PARAGRAF AL ARTICOLULUI.

 157. buna ziua !daca am 700m de pamant intravilan in zona rurala(defavorizata)cu o manastire renumita in zona (teren provenit din donatie cu clauza ,adica drept de uzufruct din partea donatorului)pot beneficia de vreun proiect nerambursabil pentru pensiune?mentionez ca am ca buget 30000 euro disponibili din partea mea .

 158. Sofianu Lavinia pe 07-01-2012 la 16:17

  Caut proiectant pentru întocmirea documentatiei unei pensiuni agroturistice.Există constructia P+E+m =300 mp (120 mp construită) în care doresc ca în 4 camere să amenajez grupuri sanitare,închisă mansarda,schibarea tâmplăriei din lemn cu termopane,construcția unei terase de 40 mp alipită construcției și care să fie placată gresie,achizitie si montare panouri solare,Centrală termică pe combustibil solid,put de apa,adapost animale 100 mp si solar legume 100 mp.
  Rog furnizati preturi estimative,pe obiect și să-mi comunicați timpul în care considerati că poate fi executată lucrarea. Multumesc

 159. @Sofianu Lavinia: incercati sa identificati modalitatea prin care puteti solicita consultanta. A fost indicata in nenumarate alte raspunsuri.

 160. goage cristian pe 08-01-2012 la 16:14

  am o casa de vacanta pe dn1a in zona rurala sat valea stipului com teisani jud prahova sias vrea sa o transform in pensiune cu restaurant terenul are 960 mp am 3 camere la etaj neterminate si la parter1 living 1 dormitor 1 baie 1 buc de 25 mp 1 cam birou toate terminate si inca 1 constructie in curte care in proiect apare ca anexe gospodaresti din care se pot face si alte camere.vreau sa stiu daca pot accesa fonduri europene pt a o termina si a o transforma in pensiune. mentionez am 2 surse de apa fintina si apa curenta din retea curent electric 2 fose septica incalzire cu lemne

 161. vasile petrar pe 11-01-2012 la 01:32

  buna as dori daca se poate sa ma informati pana la ce data se pot optine fondurile nerambursabile pt pensiunii ?

 162. irimescu ionel pe 15-01-2012 la 22:16

  am o casa in satul poiana negrii din judetul sv. as dori sa aflu daca pot optine fonduri nerambursabile pt a o transforma intr-o pensiune agroturistica.

 163. Vă rugăm să aveţi în vedere că la acest articol nu vor mai fi aprobate comentariile care nu se referă la pensiuni sau comentariile prin care se solicită consultanţă. Vedeţi sfârşitul articolului pentru instrucţiuni şi explicaţii!

  Comentarii prin care se solicita consultanta inseamna comentarii de tipul: “Situatia mea este [descrierea situatiei], pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile/cum beneficiez de finantare/doresc finantare”. Un alt exemplu frecvent intalnit este: “Am un teren X in localitatea Y + [eventuale alte detalii]. Pot sa beneficiez de fonduri nerambursabile?”. Pentru acest tip de intrebari va rugam sa comandati unul dintre pachetele informative: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 164. Doresc sa construiesc o pensiune turistica cu plecari in delta intr-o zona rurala din jutetu tulcea mai exact in satul niculitel , in triunghiul celor 3 manastirii saon celicdere si cocos ce imi trebie sa primesc finantare ue si la cine ar trebuie sa apelez sa ma ajute.

 165. Aceast tip de întrebare intră în aria comentariilor prin care se solicită consultanţă şi face parte dintre cele care, în mod normal, nu se mai aprobă la acest articol. Acesta a fost aprobat cu titlul de exemplu, ca sa puteti intelege mai bine ce trebuie sa faceti. Vă rugăm să urmaţi instrucţiunile de la finalul articolului!

 166. Buna ziua,
  Detin un teren de 1.100mp in Valea Doftanei. Va rog sa imi comunicati daca mai sunt sanse de finantare pentru a deschide o pensiune acolo.
  Multumesc.

 167. Incercati aici: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 168. roman carmen pe 07-11-2012 la 11:41

  buna ziua, am o cabana intr-o zona rurala,pe o suprafatya de teren de 500 mp. as vrea sa o extind, sa-mi iau animale si sa fac o pensiune agroturistica. imi spuneti cam ce suma estimata mi se poate acorda nerambursabil din fonduri europene?
  si cum trebuie sa procedez sa actionez aceste fonduuri daca beneficiez de acest drept? cand e termenul pentru depunerea dosarului, exista vreun termen limita?
  va multumesc.

 169. Încercați aici: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

Comentarii