Idei de proiect

Articolele de mai jos vă ajută să găsiţi sau să aprofundaţi o idee de proiect realizabil cu fonduri nerambursabile (fonduri structurale şi alte tipuri de finanţări). Această secţiune este actualizată constant, iar articolele sunt listate după tipul activităţii economice:

1. Activităţi de producţie

2. Prestări de servicii

3. Turism

Atunci când ideea dvs. este suficient de clară şi doriţi să demaraţi proiectul, puteţi să ne solicitaţi serviciile prin completarea formularului de solicitare consultanţă sau puteţi să ne contactaţi pentru detalii suplimentare.

24 comentarii la “Idei de proiect”

 1. Monica Pleter Lima pe 09-06-2011 la 13:26

  Buna Ziua,

  Am observat ca printre ideeile cele mai frecvente ale clientilor dumneavoastra se gasesc si serele, solarele.
  Eu doresc sa realizez unproiect in aceeasi linie, dar considerand
  agricultura hidroponica, iar partea energetica a instalatiei sa aiba o alimentare provenita din energia renovabila (panouri solare).

  Care sant sansele de a obtine fonduri nerambursabile pentru acest proiect si care este procentul nerambursabil pe care l-as putea obtine?

  As dori de asemenea sa stiu care sant sectoarele de activitate
  unde fondurile de finantare sant de 100%?

  Va multumesc.
  Cu stima,

  Monica Pleter Lima

 2. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca ideile cele mai frecvente nu sunt neaparat cele mai profitabile sau cele mai recomandate.
  Sfatul nostru: realizati investitia intr-un domeniu despre care aveti informatii si know-how sau pentru care aveti pregatirea profesionala necesara.

  Informatii suplimentare fata de cele deja publicate pe blog, pe site sau pe forum puteti solicita prin apelarea la serviciile noastre de consultanta online.

 3. Florin Diaconescu pe 03-07-2011 la 14:05

  Sintem o firma care se ocupa cu energia renovabila.Avem un proiect deja patentat in Madrid de constructia unei turbine eolice verticala cu mare productivitate.Avem nevoie de o finantare pentru fabricarea acestei turbine care este 100% ecologica.Aceasta turbina poate produce pina la 100000 w pe ora.cu o viteza de 2m per s produce energie.dupa un calcul aprofundat 3 turbine pot alimenta 27000 de case.Cum este construita din inox are o garantie de 10 ani practic fara nici un fel de intretinere.Daca este posibil sa ne informati daca este posibil sa obtinem aceasta finantare.Va multumesc.

 4. Pentru astfel de solicitari punctuale, avem mai multe pachete de consultanta online.

 5. Salutare,doresc sa lansez un proiect pentru constructia unui teren de bascket in aer liber in localitate…as vrea ma informati daca e posibil sa obtin aceasta finantare.Multumesc anticipat

 6. POPA GEORGETA pe 08-10-2011 la 22:06

  as dori sa ma ajutati sa imi spuneti va rog daca deschid o sala de kinetoterapie cu proceduri de recuperare in locatie unde trebuie facuta consolidari si renovari as putea beneficia de aceste fonduri si unde as putea sa ma adresez

  cu multumiri
  POPA GEORGETA

 7. viorel mera pe 31-10-2011 la 20:29

  as vrea sa ma ajutati sau sa ami spuneti ce acte sau ce trebuie sa fac sau pe cine sa contactez pentru a face o ferma de vaci cum as putea beneficea de fonduri europene si ce este de facut va multumesc

 8. toma babuti pe 02-11-2011 la 23:13

  buna eu as vrea sa stiu daca pot optine fonduri ne rambursbile daca meaf deschide o firma cu uitlaje agricole
  as vrea ceva informati daca se pote cumbas putea incepe de ce acte as avea nevoae daca sunteti amabili sa imi dati o adresa de unde samaghidez sau sa ma indrume

  va
  multumesc
  toma

 9. ban MARIANA pe 19-02-2012 la 18:51

  Buna,as dori sa stiu
  daca pot obtine fonduri neramursabile de la UE, daca am o firma din 2oo3 si nu a avut decit activ birou, nu productie, si a investit din bani patronului in utilaje. iar fabrica este a patronului ,deci are comodat cu SC,profilul este FABRICA DE MOBILA NCA,iar in prezent este suspendata.In cazul ca trebuie infiintata o noua firma sunt de acord.Iar daca trebie sa am eu o contributie financiara iarasi sunt de acord.As dori sa imi mai cumpar unele utilaje de profil(mobila)SI un microbuz transport mobila .DACA se mai primesc bani,daca sunteti amabili sa imi dati o adresa de unde sa ma ghidez sau sa ma indrume,ce acte imi sunt necesare.SC are sediu in mediu urban (oras).Cu multa stima si respect astept raspunsul dvs.va multumesc

 10. Buna ziua
  As dori sa fac o ferma de cresterea iepurilor si nu stiu daca pot optine fonduri europene nerambursabile 100%.

 11. Incercati aici: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 12. Buna ziua,

  Am 10ha cu 2 hale a cite 2500mp, fff aproape de stipii de retea nationala, intr-o zona in care 8-9 luni pe an este ff cald.
  As dori o afacere cu panouri ptr producere si vinzare de energie.
  Daca este posibil astept raspuns cu detalii.
  Va multumesc anticipat
  Bogdan

 13. PADUREANU pe 30-06-2012 la 22:23

  buna ziua ! as dorii sa stiu daca pot obtine fondurile nerambursabile se obtin numai in mediul rural sau si in cel urban

 14. ungureanu elena carmen pe 01-10-2012 la 12:05

  buna ziua,
  am o firma de optica medicala am mai putin de 35 de ani si ma intereseaza daca mai pot obtine finantarea de 10000 de euro sau daca pot obtine finantare pt aparatura de montaj si cat costa proiectul.
  atept raspuns.
  multumesc!

 15. Încercați aici: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

 16. Dragomir Ion pe 29-11-2012 la 10:25

  Buna ziua,

  Detinem o fosta ferma , aproape 4000mp si am dori sa construim un depozit de legume si fructe in arges.
  Problema este ca la inceput nu avem bani necesari pentru a demara aceasta constructyie.
  Suntem in alianta cu o arhitecta pentru realizarea proiectului necesar acestei constructii.
  Intrebare: Putem sa depunem documentele necesare pentru obtinerea finantari si sa incepem privirea de ansamblu pentru a face proiectul
  Ma pricep, sunt un om de la tara, ferma este la tare, sunt absolvent al facultati de Mecanica Agricola, amcunostintele necesare pentru a putea demara un proiect.
  Sunt un iubitor de animale si priceput si muncitor.
  As putea sa ma gandesc la constructia unei ferme de porci moderne dar problema este finantarea,
  As dori un punct de vedere de la d-voastra si cum am putea demara aceasta actiune.
  Ce sfat imi dati.
  Multumesc si o zi buna in continuare.

 17. Incercati aici: http://www.finantare-proiecte.ro/servicii-online.html

 18. Gabriel Cristea pe 17-01-2013 la 15:41

  Buna ziua,

  stiti cumva daca se pot da fonduri nerambursabile pentru infiintarea unei scoli de machiaj? sotia e formator in domeniu.

  Multumesc

 19. ursu profira pe 29-01-2013 la 14:07

  Ursu Profira 29 01 2013 Buna ziua,as dori sa fac agricultura cu legume si nu stiu daca pot obtine fonduri europene nerambursabile 100% va multumesc

 20. Astfel de întrebări îşi găsesc răspunsul în pagina de solicitare consultanţă: http://www.finantare-proiecte.ro/solicit.html

  Rugăm comentatorii să aibă în vedere faptul că nu vor mai fi pulicate comentarii de acest tip.

 21. Buna ziua,

  Finantarile se pot folosi doar pe teritoriul Romaniei sau se pot folosi si din strainatate(pentru Romania, bineinteles), de exemplu Olanda.

  Va multumesc anticipat.
  O zi buna!

 22. Buna ziua,

  Detin o firma de constructii, care e la inceput si m-ar interesa daca pot obtine fonduri europene pentru achizitionarea a doua utilaje de turnat beton si sapa mecanizata?

  Va multumesc!O zi buna!

 23. Buna ziua,
  Intrebarea mea este daca pot obtine fonduri europene pentru a construi hale (industriale, de depozitare etc) pe care sa le pot inchiria ulterior. Precizez ca inchirierea este obiectul de activitate principal al societatii, nu constructiile. Cu alte cuvinte, va intreb respectuos daca inchirierea face parte din activitatile eligibile.

 24. M-ar interesa daca as putea accesa fonduri europene pt achizitia unei nave rapide de calatori max 100 pers, in Delta Dunarii care sa faca curse regulate pe ruta Sulina-Tulcea-Sulina. va multumesc !

Comentarii